Naturel Sızma Zeytinyağı Teneke 18 Litre
Asitlik Oranı En Çok % 0,8
Filtre Edilmemiş Saf Zeytinyağı
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
-
Naturel Sızma Zeytinyağı Teneke 18 Litre
Yumuşak ve lezzetli bir tada sahip bu özel ürün; Ekim ve Kasım aylarında hasat döneminin olgunlaşmış tanelerinden, Osmaniye ve çevresinden sızma zeytinyağına en elverişli zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerin 30-35 °C ‘de “Kontinü Sistem Üretim” yöntemiyle işlenerek elde edilir.
- 6 °C ‘nin altında donması ve çözüldüğünde kalitesinin bozulmaması bu zeytinyağının katkı maddesi içermediğinin en önemli ispatıdır.
- Filtre edildiği için zeytinyağlı yapacağınız bütün yemeklerinize ve soğuk mezelerinize, ayrıca kızartmalarınıza da kullanabilirsiniz.
KONTİNÜ SİSTEM ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ
Günümüzde kullanımı en fazla zeytinyağı üretim sistemidir. Zeytinler sırasıyla; temizleme, kırma, yoğurma (malaksasyon) ve yağının ayrıştırılması işlemlerinden el değmeden geçer.
• Temizleme : Özellikle yağ kalitesi açısından ve kullanılan ekipmanların güvenliği için, zeytinlerin temizlenmesi çok önemlidir. Bunun için zeytinler önce, otomatik yıkama makinasında yıkanarak böcek, yaprak, dal, taş, toprak gibi unsurlardan arındırılır.
• Kırma : Temizlenmiş zeytinler otomatik taşıyıcı ile kırıcıya taşınır. (Klasik sistemlerde granitten yapılmış taş değirmenler kullanılmaktayken; Kontinü Sistemlerde, otomasyona elverişlilikleri nedeniyle metal kırıcılar kullanılır.) Kırıcı, gelen zeytinleri hamur haline dönüştürür.
• Yoğurma : Kırıcıdan gelen zeytin hamuru, malaksör denilen sisteminde, 20-25°c ısıda “en fazla” 90 dakika yoğurulur. Bu işlem yağın, hücrelerden ayrılmasını ve zeytin hamurunun, içerisinden zeytinyağının alınmasına olanak verecek bir kıvama gelmesini sağlar.
• Yağın Ayrıştırılması : Zeytin hamuru ayrıştırma kıvamına geldikten sonra, malaksörden dekantöre iletilir. Dekantör, santrifüj tekniği ile bu hamur içindeki fazları (karasu), küspe (pirina) ve yağı ayrıştırır. Su ve pirina kendi depolarına gönderilir. Çıkan zeytinyağı ise separatöre iletilir. Son işlem olarak, santrifüj ile zeytin partiküllerinden ayrıştırılıp süzülür. Üretilen zeytinyağları, özel krom tanklara aktarılarak muhafaza edilir.